Elkészítés:
Malac alakú fatál, egybefüggő felületű tál. Méret: 428*199 mm Súly: 770 gr
									A házias ízek kedvelőinek ajánljuk, akik még emlékeznek a nagymama által készített sertés pecsenye ízeire, amelyet a nyitott gangon ízlelhettek a nyári vasárnapokon.								
				
															
															Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Fokhagymás majorannás pecsenye
									Hozzávalók:								
				- 80 dkg sertéshús (vagy bármilyen hús, levesben főtt)
 - 2 nagy fej vöröshagyma
 - 8 gerezd fokhagyma
 - 15 dkg füstölt szalonna
 - 2 ek napraforgó olaj
 - 1 dl paradicsomlé
 - 3 dl víz
 - 3 tk majoranna
 - 1 tk só
 - bors ízlés szerint
 - 1 db leveskocka (marhahúsleves)
 
									Elkészítés:								
				
									A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)								
				
									Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-majorannas-pecsenye								
				
										
                    
                  



				
				
				
				
				
				
				
				
															
Értékelések
Még nincsenek értékelések.