Általános felhasználási feltételek

Bevezetés

Köszönjük, hogy érdeklődik cégünk, weboldalunk és az online áruházunkon keresztül értékesített termékek iránt.

Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a dokumentumot. Ez a dokumentum (a továbbiakban: “Ez a dokumentum”, “Megállapodás” vagy “Általános Szerződési Feltételek”) a faboltray.com weboldal (a továbbiakban: “Weboldal”) használatának feltételeit, valamint a Weboldalon keresztül történő rendelés feltételeit tartalmazza, beleértve a szállítási és visszaküldési feltételeket is. Az oldalunkon való böngészéssel vagy megrendelés leadásával Ön elfogadja az alábbiakban leírt Általános Szerződési Feltételeket. Ez a dokumentum egy jogi megállapodás – egy szerződés Ön és köztünk. Kérjük, olvassa el adatvédelmi szabályzatunkat is, mielőtt böngészne az oldalon vagy rendelést adna le. Ha nem ért egyet ezekkel a feltételekkel vagy a fentiekben meghatározott irányelvekkel, kérjük, ne használja az oldalt.

Ön tudomásul veszi, hogy mind a jelen Megállapodás, mind az itt hivatkozott irányelvek (pl. Adatvédelmi irányelvek) kötelező érvényűek Önre nézve. Az oldalunkon való böngészéssel vagy megrendelés leadásával Ön elfogadja, hogy a jelen megállapodás és a feltüntetett irányelvek kötelező érvényűek.

Változások és frissítések.

Fenntartjuk a jogot, hogy a jelen Általános felhasználási feltételeket bármikor, előzetes értesítés nélkül megváltoztassuk. Az Ön megrendelésére a megrendelés leadásakor érvényes Általános felhasználási feltételek vonatkoznak. Ha ellátogat weboldalunkra, megtalálja a Általános felhasználási feltételek legfrissebb változatát.

Nem tudjuk garantálni, hogy az oldalon megjelenő termékek bármikor elérhetőek lesznek. Fenntartjuk a jogot, hogy bármikor beszüntessük egy termék forgalmazását.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése vagy aggálya van, forduljon hozzánk bizalommal a office@faboltray.com címen vagy a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

Kik vagyunk?

A weboldal faboltray.com a Faboltray SRL  romániai vállalat tulajdona, amelynek székhelye Praid, str. Zsogod nr.17., jud. Harghita, a cégjegyzékben a J19/8/2021 szám alatt van bejegyezve, adószáma RO43531324, e-mail címe office@faboltray.com

Cégünk fatálak készítésével és értékesítésével foglalkozik.

Az Ön személyes adatai

A Webhely az Ön által megadott vagy más forrásokból gyűjtött személyes adatokat az Adatvédelmi szabályzatban részletesen leírtak szerint kezeljük.

Elkötelezettek vagyunk a személyes adatok védelmére és szabad mozgására vonatkozó nemzeti és európai jogszabályok betartása mellett.

A weboldal meglátogatásával és/vagy használatával, megrendelések leadásával vagy a velünk való bármilyen kommunikációs eszközzel történő kapcsolattartással Ön hozzájárul személyes adatainak az Adatvédelmi szabályzatban leírtak szerinti kezeléséhez.

Ön kijelenti továbbá, hogy a nekünk továbbított valamennyi személyes adat és információ pontos. Amennyiben az adatok nem az Ön tulajdonát képezik, Ön kijelenti, hogy beszerezte annak az érintettnek az előzetes írásbeli hozzájárulását, akinek az adatait továbbítja nekünk, vagy kijelenti, hogy az adatokat a 679/2016/EU rendelet szerinti más jogalapon továbbítja.

A cookie-k vagy más hasonló technológiák segítségével információkat gyűjthetünk, például IP-címet, a használt böngésző vagy eszköz adatait. Ha további információkat szeretne megtudni, javasoljuk, hogy látogasson el és böngésszen a Cookie szabályzatunkban.

Rendelési feltételek

Ahhoz, hogy jogszerűen rendelést adhasson le oldalunkon, Önnek (1) 18 évesnél idősebbnek és/vagy nagykorúnak kell lennie; (2) el kell fogadnia a jelen Megállapodást; és (3) meg kell adnia nekünk a valós, teljes és aktuális személyazonossági és elérhetőségi adatait.

Kiskorúaknak történő értékesítés. A Webhely nem értékesít termékeket kiskorúaknak. Ha Ön 18 évesnél fiatalabb, kérjük, hogy szülője/gondviselője rendeljen az Ön nevében, vagy hatalmazzon fel nagykorú személyt a rendelés leadására.

Az oldal használatának szabályai

Azzal, hogy belép, meglátogatja, megrendelést ad le vagy bármilyen más tevékenységet végez az oldalunkon, Ön vállalja, hogy betartja az alábbi szabályokat:

  1. Ezt az oldalt kizárólag jogszerű megrendelések leadására vagy tájékoztatásra használja;
  2. Ön nem adhat le hamis megrendelést, ellenkező esetben fenntartjuk a jogot, hogy töröljük a megrendelést és tájékoztassuk az illetékes hatóságokat, vagy jogi lépéseket tegyünk az okozott károk megtérítése érdekében;
  3. Ön a valóságnak megfelelő, pontos, teljes és naprakész információkat ad meg;
  4. Ön tiszteletben tartja az ezen az oldalon található bármely elem szellemi tulajdonjogát.
  5. Ön nem végez semmilyen olyan tevékenységet, amely bármilyen kárt okozhat az oldalunknak, ellenkező esetben fenntartjuk a jogot, hogy jogi lépéseket tegyünk az okozott károk megtérítése érdekében.

 

Fenntartjuk a jogot, hogy a fenti szabályokat megsértő felhasználók hozzáférését blokkoljuk, a megrendeléseket töröljük, az ügyet az illetékes hatóságok elé tárjuk közigazgatási / büntetőjogi felelősségre vonás céljából, és jogi lépéseket tegyünk az okozott jelenlegi vagy jövőbeli károk teljes megtérítése érdekében, beleértve az elmaradt hasznot és a bírósági költségeket (beleértve az ügyvédi költségeket is).

Szerződéskötés

A szerződés megkötésének időpontja. A szerződés Ön és köztünk akkor jön létre, amikor a megrendelését kifejezetten elfogadtuk, és Ön kap egy e-mailt a kézbesítésről.

Amennyiben nem fogadjuk el a megrendelését, de a pénzt megkaptuk Öntől, a lehető leghamarabb visszatérítjük azt.

Fenntartjuk a jogot, hogy egyoldalúan és indoklás nélkül döntsünk arról, hogy megkötjük-e az adásvételi szerződést vagy sem. A termékek tulajdonjoga csak akkor száll át Önre, ha a termékekért járó teljes összeget kifizette, beleértve a szállítási költségeket is.

A termékek elérhetősége

Nem tudjuk garantálni, hogy a weboldalon egy adott időpontban megtalált termékek egy adott időpontban megvásárolhatóak lesznek. Nem vállalunk felelősséget Önnel szemben abban az esetben, ha egy termék már nem szerepel a termék palettánkon vagy nincs a készleten. Bár törekszünk arra, hogy valós időben frissített információkkal rendelkezzünk a termékek elérhetőségéről a weboldalon, de nem tudjuk garantálni, hogy ezek az információk mindig naprakészek lesznek. Minden megrendelés a raktáron lévő termékek elérhetőségétől függ.

Amennyiben a termékek nem állnak rendelkezésre, de Ön már leadott egy megrendelést, tájékoztatjuk Önt arról, hogy ezek a termékek nem állnak rendelkezésre, és hasonló vagy azonos értékű termékeket ajánlunk, amelyeket meg lehet rendelni. Amennyiben nem kíván az általunk ajánlott hasonló termékeket rendelni, töröljük a megrendelését, és amennyiben már kifizette a termékek árát, a lehető leghamarabb visszatérítjük a pénzt.

Ár, fizetés, szállítás

A termékek ára lejben vagy euróban van feltüntetve a weboldalon, és tartalmazza a termékhez tartozó adókat. Az árak a szállítási költséget nem tartalmazák. Ha a weboldalon feltüntetett árban hiba van, a lehető leghamarabb tájékoztatjuk Önt, és visszatérítjük a kifizetett összeget, vagy további összeget kérünk. Ha az új ár nem megfelelő az Ön számára, nem válaszol a kérésünkre, vagy nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot, akkor töröljük a megrendelését, és a lehető leghamarabb visszatérítjük az árát.

A termékek ára bármikor frissíthető / módosítható, és az ilyen frissítés / módosítás minden korábbi árat felülír. Az Ön megrendelésére a megrendelés tényleges leadásának időpontjában érvényes árak vonatkoznak.

A megrendelt termékek kifizetése a következőképpen történhet: utánvéttel, banki átutalással vagy online kártyás fizetéssel. 

Ha úgy dönt, hogy online bankkártyával fizet, a kártyaadatait a Stripe dolgozza fel, és mi nem tároljuk a kártyaadatait.

Ha kártyás fizetés mellett dönt, a kártyát kibocsátó intézmény érvényesíti és engedélyezi a fizetést. Ha a tranzakciót rajtunk kívül álló okokból nem sikerül feldolgozni (pl. nincs fedezet a kártyán, lejárt a kártya), a köztünk lévő szerződés nem jön létre, és nem vagyunk kötelesek leszállítani az árut, de Ön választhat másik fizetési módot, vagy újra megpróbálhatja a fizetés feldolgozását egy érvényes kártyával.

A szállítási díjakat nem tartalmazza az ár, kivéve bizonyos ajánlatok esetében, amelyekre adott esetben a weboldalon keresztül felhívjuk a figyelmét. A szállítási szabályzatunkkal kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg weboldalunkat a Szállítási szabályzat menüpont alatt.

Szombaton és vasárnap nem szállítunk ki. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos helyzetekben, különösen az ünnepek vagy a Black Friday időszakában a szállítási idő meghosszabbodhat, ami a futárcégek túlterheltsége vagy más, rajtunk kívül álló okok miatt történhet. A szállítási késedelem nem a mi tevékenységünk vagy mulasztásunk, hanem rajtunk kívülálló esemény miatt következik be, és ebben az esetben Ön beleegyezik abba, hogy semmilyen körülmények között nem követel semmilyen felelősséget a részünkről.

Vis major és véletlen esemény

Nem vállalunk felelősséget a szolgáltatásaink teljesítésében bekövetkezett késedelemért vagy mulasztásért vis maior vagy természeti csapás esetén. A vis maior magában foglalja, de nem kizárólagosan, a törvények vagy rendeletek változását, embargókat, háborúkat, terrorcselekményeket, zavargásokat, tűzvészeket, földrengéseket, nukleáris baleseteket, árvizeket, sztrájkokat, járványokat, világjárványokat, időjárási körülményeket, valamint hackerek vagy internetszolgáltatók cselekedeteit.

Elállási jog

A OUG 34/2014 szerint, ha Ön végfelhasználó (természetes személy), a futár által szállított termékek esetében joga van elállni a szerződéstől, minden különösebb indoklás nélkül, attól a naptól számított 14 napon belül, amikor Ön vagy az Ön által megbízott harmadik személy, aki nem a szállító, a termékeket fizikailag birtokba vette. Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el honlapunkon a Vásárlástól való elállás menüpont alatt.

Szellemi tulajdon

Az oldal teljes tartalma a Faboltray SRL szellemi tulajdona. Az oldalt harmadik felek kizárólag tájékoztatás és/vagy megrendelés leadása céljából használhatják.

Az oldal felhasználói nem tölthetik le, nem módosíthatják az oldalt részben vagy egészben, nem reprodukálhatják az oldalt részben vagy egészben, nem másolhatják, nem terjeszthetik, nem adhatják el és nem hasznosíthatják az oldalt semmilyen más, a Faboltray SRL érdekeivel ellentétes módon, akár kereskedelmi céllal, akár magáncéllal.

Minden tartalom (beleértve, de nem kizárólagosan az adatbázisokat, grafikákat, védjegyeket, jogi tartalmakat) a Faboltray SRL szellemi tulajdonát képezi. Az egész honlapot a szerzői és kapcsolódó jogokról szóló 8/1996. számú törvény védi, és a szellemi tulajdon bármilyen megsértése esetén fenntartjuk a jogot, hogy az illetékes bíróságok előtt pert indítsunk a károk teljes megtérítése érdekében, valamint hogy büntetőfeljelentést tegyünk az igazságügyi hatóságoknál az elkövető büntetőjogi felelősségre vonása érdekében.

Záró rendelkezések

A jelen Feltételek képezik a teljes megállapodást Ön és köztünk a Szerződés tárgyát illetően, és minden más megállapodás, valamint az Ön és köztünk létrejött bármely korábbi szóbeli vagy írásbeli megállapodás helyébe lépnek.

Ez a megállapodás kötelező érvényű. Ön nem ruházhatja át, nem engedményezheti, nem terhelheti meg, és nem rendelkezhet más módon a jelen Megállapodással, illetve a jelen Megállapodás szerinti jogokkal vagy kötelezettségekkel előzetes írásbeli hozzájárulásunk nélkül. A Szerződést, illetve a Szerződésből eredő jogainkat vagy kötelezettségeinket átruházhatjuk, megterhelhetjük, alvállalkozóval vagy más módon elidegeníthetjük.

A jelen Megállapodásra és a Webhely bármilyen használatára Románia törvényei vonatkoznak. A közöttünk felmerülő vitás kérdéseket a román bíróságok előtt kell rendezni.