Öt rekeszes fa tálaló, fogantyúval

(0 vásárlói vélemény)

12 000,00 Ft

Kiesbb(általában 2 rekeszes) és nagy méretben is elérhetőek (általában 40-70 cm hosszúságúak és 3,4,5 rekeszesek). Ezek első sorban tálalásra alkalmasak, esetleg különleges, alkalmi terítékhez lehetnek megfelelőek a kategória kisebb termékei, amikor a fogásokat minden személy számára külön tálaljuk. A tál érdekessége, hogy egy tálalón egyszerre több fogást elkülönítve helyezhetünk el, így egy elegánsabb külsőt biztosítunk a felszolgált ételek számára.

Hosszúság: 770mm
Szélesség: 295mm
Magasság: 27mm
Súly: 1.5kg

Leírás

Lekerekített sarkú téglalap alakú fatál, 5 rekeszes elosztással, klasszikus fülekkel a széleken.

Méret: 770*295 mm
Súly: 1500 gr

Barátságos formája, a nagymama vidéki házát idézi, ahol egyszerre több féle finomságot tett elénk az asztalra a nagyi, édeset és sósat egyaránt.

Bükkfa tálaló
Bükkfa tálaló

Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:

Sajttekercses hidegtál

Hozzávalók:

A hidegtálhoz

  • 20 dkg párizsi (füstölt sajtos)
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dkg ementáli sajt
  • 5 db lapkasajt (natúr)
  • 5 dkg krémsajt (magyaros)
  • 0.5 db retek (vajretek)
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 0.5 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 db zöld olajbogyó
  • 3 db retek
  • 4 szem fekete bors

A díszítéshez

  • 2 db újhagyma zöldje (ízlés szerint)
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 dl alaplé

Elkészítés:

A hidegtálhoz
Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek “bajsza”.
A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/sajttekercses-hidegtal

Tömeg 1,5 kg
Méretek 770 × 295 × 27 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Show reviews in all languages (1)

„Öt rekeszes fa tálaló, fogantyúval” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük