Elkészítés:
Malac alakú fatál, egybefüggő felületű tál. Méret: 428*199 mm Súly: 770 gr
A házias ízek kedvelőinek ajánljuk, akik még emlékeznek a nagymama által készített sertés pecsenye ízeire, amelyet a nyitott gangon ízlelhettek a nyári vasárnapokon.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Fokhagymás majorannás pecsenye
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús (vagy bármilyen hús, levesben főtt)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 dl paradicsomlé
- 3 dl víz
- 3 tk majoranna
- 1 tk só
- bors ízlés szerint
- 1 db leveskocka (marhahúsleves)
Elkészítés:
A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-majorannas-pecsenye
Értékelések
Még nincsenek értékelések.