Leírás
Egyszerű organikus, rombusz alakú fatál, 2 lekerekített, átlósan kialakított füllel, egybefüggő felületű, egyfajta fogás felszolgálására, de akár étel kompozíció tálalására is alkalmas.
Méret: 234*196 mm
Súly: 300 gr
Egy megterített asztal hangulatát, nem csak a felszolgált ételsor esztétikája ajda meg, hanem az is, miben szolgáljuk fel. Egy természetes anyagokból készült tányér vagy tálaló még étvágygerjesztőbbé varázsolja a rajta felszolgált ételeket.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Grillezett bárányborda
Hozzávalók:
-
1.5 kg bárányhús (bárányborda)
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál mustármag
-
1.5 teáskanál só
-
1.5 teáskanál bors
-
1.5 teáskanál curry por
-
1.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
3 szál rozmaring (vagy 1,5 tk szárított)
Elkészítés:
- Lépés: A páchoz valókat összekeverjük. Az előkészített (faggyú nem lehet a húson) és felszeletelt húst 2 nappal a sütés előtt a pácba helyezzük, napjában többször átforgatjuk.
- Lépés: A sütőt előmelegítjük, a húst alufóliába csomagoljuk, és 170-180 fokon kb. 1,5 órát sütjük. (A sütési idő a birka korától is függ.)
- Lépés: Mikor már puha a hús, grillrácsra helyezzük, és 20 perc alatt pirosra sütjük. (Nyáron faszénparázson érdemes sütni, akkor is alufóliába csomagolva kezdjük sütni, mivel a birkának hosszú a főzési ideje.)
Értékelések
Még nincsenek értékelések.