Leírás
Lekerekített sarkú téglalap alakú fatál, 4 rekeszes elosztással, klasszikus fülekkel a széleken.
Méret: 588*337 mm
Súly: 1800 gr
Barátságos formája, a nagymama vidéki házát idézi, ahol egyszerre több féle finomságot tett elénk az asztalra a nagyi, édeset és sósat egyaránt.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Kacsacomb fehérboros sütőtökkel
Hozzávalók:
A kacsához
- 1 közepes db kacsacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A fehérboros sütőtökhöz
- 15 dkg sütőtök
- 4 dkg vaj
- 1 csipet cukor
- 1 dl fehérbor (száraz)
A tálaláshoz
- 1 db citrom
Elkészítés:
A kacsához
Megsózzuk a tisztított, szárazra törölt kacsacombot, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és a bőrös felével lefelé egy fedeles, sütőben is használható edénybe tesszük. 8-10 percig sütjük zsiradék nélkül, majd megfordítjuk, és 4-5 perc alatt a másik felét is megpirítjuk a kisült zsíron.
Kevés vizet és szeletelt fokhagymagerezdeket adunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon 1,5 órán keresztül pároljuk, közben szükség esetén pótoljuk a vizet.
Miután megpuhult, 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőtökös körethez 1/2-1 cm vastag szeletekre vágjuk a hámozott sütőtököt. Mindkét oldalát elősütjük a vajban, meghintjük cukorral, majd felöntjük fehérborral, puhára pároljuk, és lepirítjuk. (A párolás végeztével ne maradjon leve, akkor könnyen pirítható.)
Értékelések
Még nincsenek értékelések.