Leírás
Hal alakú fatál, egybefüggő felületű, a hal farokuszonya a tál nyeleként funkcionál.
Méretek: 490*195 mm
Súly: 650 gr
Nem csak a nyár és a tengerek szerelmeseinek ajánljuk a hal alakú tálalónkat, hanem a könnyed ízek kedvelőinek is, akik a pisztrángot csakis zöldfűszerekkel és citrommal tálalva komponálják meg.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
40 dkg pisztráng (2 db (mélyhűtött v. friss))
8 közepes db burgonya
1 csokor petrezselyem
3 ek vaj
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölve)
20 csepp citromlé (egy fél citrom leve)
2 púpozott ek finomliszt
Elkészítés:
Felolvasztjuk a halakat. Hideg víz alatt alaposan leöblítjük, konyhai törlőpapírral szárazra dörzsöljük. Sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével, legalább egy órán át pácoljuk. A hal hasába egy-egy szál petrezselymet teszünk. Ízles szerint tehetünk hozzá apróra vágott fokhagymát is.
A krumplit meghámozzuk, és kettőbe vágjuk, sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, és 1 ek. vajon, teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk. Végül rászórjuk a durván összevágott petrezselymet, egy jénaiba öntjük, és a sütőnkben melegen tartjuk.
A halakat megforgatjuk a lisztben, és a maradék vajat +1 ek. olajat felforrósítva egy teflon serpenyőben mindkét oldalát (ca. 10 perc egy oldal) pirosra megsütjük. Az első 2-3 perc után redukáljuk közepesre a hőmérsékletet, így nem ég meg a liszt.
Előmelegített tányérokon forrón tálaljuk a burgonyával együtt. Fejes salátával nagyon finom.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/vajban-sult-pisztrang-petrezselymes-krumplival
Értékelések
Még nincsenek értékelések.