Leírás
Téglalap alakú, átlósan kerekített oldalú, egyrekeszes, oldalsó, átlósan elhelyezett szögletes fülekkel, egyfajta fogás felszolgálására, vagy akár étel kompozíció tálalására is alkalmas.
Méret: 430*230 mm
Súly: 500 gr
Az erdei vadászházak megterített asztalainak ízeit idézi fel bennünk ez a fatál, amelyen megfelelően tálalható bármilyen húsfogás, gazdag zöldségágyoon.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Különleges bundában sült csirkemell
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé (6 szelet – nem kell kiklopfolni )
- 2 db tojás (egész)
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tej
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- 0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
- 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
- 2 evőkanál finomliszt (a masszába)
- 10 dkg sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
- 10 dkg finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A többi hozzávalót – a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül – egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk.
A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, s ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük.
Óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
Jól lecsöpögtetve, egy tálra kiszedjük.
Tetszés szerinti körettel tálalhatjuk is. Én most petrezselymes burgonyát készítettem hozzá – a kettő együtt kevesebb, mint egy óra alatt készen volt! A saláta, savanyúság mellé, szintén tetszés szerinti! Hidegen is isteni! Érdemes elkészíteni!!!
Jó átvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Váljék egészségére!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.