Leírás
Lekerekített sarkú téglalap alakú fatál, 5 rekeszes elosztással, klasszikus fülekkel a széleken.
Méret: 770*295 mm
Súly: 1500 gr
Barátságos formája, a nagymama vidéki házát idézi, ahol egyszerre több féle finomságot tett elénk az asztalra a nagyi, édeset és sósat egyaránt.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Sajttekercses hidegtál
Hozzávalók:
A hidegtálhoz
- 20 dkg párizsi (füstölt sajtos)
- 10 dkg paprikás szalámi
- 20 dkg trappista sajt
- 2 dkg ementáli sajt
- 5 db lapkasajt (natúr)
- 5 dkg krémsajt (magyaros)
- 0.5 db retek (vajretek)
- 0.5 db kígyóuborka
- 0.5 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 5 db zöld olajbogyó
- 3 db retek
- 4 szem fekete bors
A díszítéshez
- 2 db újhagyma zöldje (ízlés szerint)
- petrezselyem ízlés szerint
- 2 teáskanál zselatin
- 1 dl alaplé
Elkészítés:
A hidegtálhoz
Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót. Kivesszük a vízből és a másik kezünkkel megnyomogatjuk, hogy egyenletesen olvadjon a sajt. Ez egy pár perces művelet. Egyszer-kétszer ismételni kell! (A kezünkre vigyázzunk!)
Kinyújtjuk, rákenjük a magyaros sajtkrémet, betakarjuk a lapkasajttal. Feltekerjük mint a bejglit, folpackba csomagoljuk, hűtjük (én előző nap elkészítem).
A sajtos párizsiszeleteket félbevágjuk, az uborkát vékonyra felszeljük. A paprikás szalámi egy részét, a fél párizsiszeleteket és az uborkát összegörgetjük, és felváltva körberakjuk a tálca szélén.
A kihűlt sajttekercseket szeleteljük, és a göngyölt szeleteket kicsit takarva körberendezzük. Szintén így járunk el a vékony uborkaszeletekkel.
A paprikás szalámiból és a vajretekből rózsákat készítünk, és a tálca közepére rendezzük. Az ementáli sajtot tetszőleges helyre tesszük, felezett pirosretekből készített 2 db egérkét teszünk mellé. Az egérkék szemei borsból vannak, a farka pedig a retek “bajsza”.
A többi hozzávalókból megdíszítjük, és az egész tálat aszpikkal lefényezzük.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/sajttekercses-hidegtal
Értékelések
Még nincsenek értékelések.