Leírás
Cserfa (Quercus cerris) alakú, három rekeszes, a levéltest meghosszabbításában egy szár található, amely a tál nyeleként funkcionál.
Méretek: 530*390 mm
Súly: 1200 gr
A belső tér nemcsak bútorokból, hanem dekorációkból is áll. A legjobbak azok a kiegészítők, amelyek célt is szolgálnak. A Faboltray cserfa alakú tálalója az aztalnak egy olyan kiegészítője lehet, amelyet mindenki értékelni fog, aki szereti a szépet és inspirálja a természetközeliség.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Aszalt szilvás-diós rétes
Hozzávalók:
A hidegtálhoz:
20 dkg párizsi (füstölt sajtos)
10 dkg paprikás szalámi
20 dkg trappista sajt
2 dkg ementáli sajt
5 db lapkasajt (natúr)
5 dkg krémsajt (magyaros)
0.5 db retek (vajretek)
0.5 db kígyóuborka
0.5 db zöldpaprika
1 db paradicsom
5 db zöld olajbogyó
3 db retek
4 szem fekete bors
A díszítéshez:
2 db újhagyma zöldje (ízlés szerint)
petrezselyem ízlés szerint
2 teáskanál zselatin
1 dl alaplé
Útmutató:
“Az aszalt szilvát felnegyedeljük.
Egy nedves konyharuhán a réteslapokból 4-4 db-ot egymásra fektetünk.
Vastagon megszórjuk dióval, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvát, meglocsoljuk a vajjal és mézzel, majd megszórjuk a fahéjjal.
Feltekerjük, mint a piskótatésztát. Megkenjük a felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Ha kissé kihűlt, leöntjük a felolvasztotttortabevonóval.”
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/aszalt-szilvas-dios-retes
Értékelések
Még nincsenek értékelések.