Fa tálaló, bükkfa levél alakú, 5 rekesszel

(0 vásárlói vélemény)

12 000,00 Ft

A kisebb méretű különleges formájú tálalók a terítékünkre tányérként is felkerülhetnek, de szép esztétikai hatást biztosítanak különböző fogások tálalása esetén is. Formáiknak köszönhetően a tisztításuk alaposabb figyelmet igényel. A készletünkben többeb között megtalálhatóak különböző levél, hal, malac formájú tálalók, amelyek közül ízlés szerint választhatnak a különleges terítékek megkomponálásához.

Hosszúság: 714mm
Szélesség: 325mm
Magasság: 27mm
Súly: 1.6kg

Leírás

Bükkfa levél alakú fatál, 5 rekesz különül el a felületén, a levéltest meghosszabbításában egy szár található, amely a tál nyeleként funkcionál.

Méret: 714*325 mm
Súly: 1600 gr

Vadászházak elmaradhatatlan kelléke a bükkfa levél alakú tál, hisz a fácán ezen mutat jól igazán, a kandalló tüze mellett!

Fa tálaló, bükkfa levél alakú
Fa tálaló, bükkfa levél alakú

Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:

Vörösboros-konyakos fácán sült almával

Hozzávalók:

  • 1.2 kg fácánhús
  • 150 g vaj (vagy margarin)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 750 ml csirke alaplé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 100 g csirkemáj (elhagyható)
  • 1 csipet rozmaring (őrölt)
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 3 ek whiskey
  • 100 ml száraz vörösbor
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kg burgonya (kis méretű)
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 4 kis db alma
  • 420 g őszibarack konzerv

Elkészítés:

A fácánt fektessük egy nagy méretű alufóliára. Dörzsöljük be kívül-belül jó alaposan vajjal/ margarinnal, szórjuk meg sóval, borssal és kakukkfűvel. A fácán testnyílásait és a belsejét se felejtsük ki! Belsejébe tegyünk egy diónyi nagyságú vajdarabkát (és a csirkemájat).
Csomagoljuk be a madarat az alufóliába, majd a csomagot helyezzük tűzálló tálba. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és a középső rácson kb. 1,5 órán át hagyjuk sülni/ párolódni.
A megmosott almákat és burgonyákat alufóliába csomagoljuk egy kevés rozmaringgal, majd megsütjük. Vigyázzunk, az alma hamarabb elkészül, így előbb ki kell vennünk, másként túlsül és szétesik!
Közben elkezdjük elkészíteni a szószt. Keverjünk össze sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymaport, cukrot, Merlot-t, whisky-t, citromlevet, apróra vágott lilahagymát, csirkealaplevet, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk össze. Igény szerint adagoljuk az összetevőket folyamatos kóstolgatás mellett. Mikor úgy érezzük, hogy finom, hozzáadjuk a lisztet és alacsony lángon besűrítjük, majd melegen tartjuk a szószt.
Vegyük ki a fácánt a sütőből, távolítsuk el az alufólia kabátkáját, helyezzük mellé a héjában sült burgonyákat (én darabokra vágtam) és az almákat, majd öntsük rá a szószt.
Tálaljuk barackkompóttal.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/vorosboros-konyakos-facan-sult-almaval

Tömeg 1,6 kg
Méretek 714 × 325 × 27 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Show reviews in all languages (1)

„Fa tálaló, bükkfa levél alakú, 5 rekesszel” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük