Leírás
Téglalap alakú, átlósan kerekített oldalú, egyrekeszes tálaló és 6 egy rekeszes, kisebb, ovális alakú fatál. Méret: 600*290 mm / 256*170 mm Súly: 2900 gr
Ösztönösen vonzódunk a vidéki hangulathoz. Ez a termék a vidéki nagybirtokos urak családi vacsoráját idézi, amely gazdagon megrakva várta vendégeit, a háztáj termésének legjavával.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
- 40 dkg pisztráng (2 db (mélyhűtött v. friss))
- 8 közepes db burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek vaj
- 1 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölve)
- 20 csepp citromlé (egy fél citrom leve)
- 2 púpozott ek finomliszt
Elkészítés:
Felolvasztjuk a halakat. Hideg víz alatt alaposan leöblítjük, konyhai törlőpapírral szárazra dörzsöljük. Sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével, legalább egy órán át pácoljuk. A hal hasába egy-egy szál petrezselymet teszünk. Ízles szerint tehetünk hozzá apróra vágott fokhagymát is.
A krumplit meghámozzuk, és kettőbe vágjuk, sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, és 1 ek. vajon, teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk. Végül rászórjuk a durván összevágott petrezselymet, egy jénaiba öntjük, és a sütőnkben melegen tartjuk.
A halakat megforgatjuk a lisztben, és a maradék vajat +1 ek. olajat felforrósítva egy teflon serpenyőben mindkét oldalát (ca. 10 perc egy oldal) pirosra megsütjük. Az első 2-3 perc után redukáljuk közepesre a hőmérsékletet, így nem ég meg a liszt.
Előmelegített tányérokon forrón tálaljuk a burgonyával együtt. Fejes salátával nagyon finom.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/vajban-sult-pisztrang-petrezselymes-krumplival
Értékelések
Még nincsenek értékelések.