Leírás
Téglalap alakú fatál, átlósan kerekített oldalú, 5 rekeszes, oldalsó, átlósan elhelyezett szögletes fülekkel, öt fajta étel felszolgálására megfelelő, de akár étel kompozíció tálalására is alkalmas.
Méret: 675*295 mm
Súly: 2000 gr
Az erdei vadászházak megterített asztalainak ízeit idézi fel bennünk ez a fatál, amelyen megfelelően tálalható bármilyen húsfogás, gazdag zöldségágyon.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Kacsacomb fehérboros sütőtökkel
Hozzávalók:
A kacsához
- 1 közepes db kacsacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A fehérboros sütőtökhöz
- 15 dkg sütőtök
- 4 dkg vaj
- 1 csipet cukor
- 1 dl fehérbor (száraz)
A tálaláshoz
- 1 db citrom
Elkészítés:
A kacsához
Megsózzuk a tisztított, szárazra törölt kacsacombot, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és a bőrös felével lefelé egy fedeles, sütőben is használható edénybe tesszük. 8-10 percig sütjük zsiradék nélkül, majd megfordítjuk, és 4-5 perc alatt a másik felét is megpirítjuk a kisült zsíron.
Kevés vizet és szeletelt fokhagymagerezdeket adunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon 1,5 órán keresztül pároljuk, közben szükség esetén pótoljuk a vizet.
Miután megpuhult, 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőtökös körethez 1/2-1 cm vastag szeletekre vágjuk a hámozott sütőtököt. Mindkét oldalát elősütjük a vajban, meghintjük cukorral, majd felöntjük fehérborral, puhára pároljuk, és lepirítjuk. (A párolás végeztével ne maradjon leve, akkor könnyen pirítható.)
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/kacsacomb-feherboros-sutotokkel
Értékelések
Még nincsenek értékelések.