5 rekeszes tálaló

10 960,00 Ft

Kiesbb (általában 2 rekeszes) és nagy méretben is elérhetőek (általában 40-70 cm hosszúságúak és 3,4,5 rekeszesek). Ezek első sorban tálalásra alkalmasak, esetleg különleges, alkalmi terítékhez lehetnek megfelelőek a kategória kisebb termékei, amikor a fogásokat minden személy számára külön tálaljuk. A tál érdekessége, hogy egy tálalón egyszerre több fogást elkülönítve helyezhetünk el, így egy elegánsabb külsőt biztosítunk a felszolgált ételek számára.

Hosszúság: 675mm
Szélesség: 295mm
Magasság: 27mm
Súly: 2kg

Leírás

Téglalap alakú fatál, átlósan kerekített oldalú, 5 rekeszes, oldalsó, átlósan elhelyezett szögletes fülekkel, öt fajta étel felszolgálására megfelelő, de akár étel kompozíció tálalására is alkalmas.

Méret: 675*295 mm
Súly: 2000 gr

Az erdei vadászházak megterített asztalainak ízeit idézi fel bennünk ez a fatál, amelyen megfelelően tálalható bármilyen húsfogás, gazdag zöldségágyon.

Rombusz alakú bükkfa tálaló
Hat rekeszes fa tálaló

Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:

Kacsacomb fehérboros sütőtökkel

Hozzávalók:

A kacsához

  • 1 közepes db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A fehérboros sütőtökhöz

  • 15 dkg sütőtök
  • 4 dkg vaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 dl fehérbor (száraz)

A tálaláshoz

  • 1 db citrom

Elkészítés:

A kacsához
Megsózzuk a tisztított, szárazra törölt kacsacombot, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és a bőrös felével lefelé egy fedeles, sütőben is használható edénybe tesszük. 8-10 percig sütjük zsiradék nélkül, majd megfordítjuk, és 4-5 perc alatt a másik felét is megpirítjuk a kisült zsíron.
Kevés vizet és szeletelt fokhagymagerezdeket adunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon 1,5 órán keresztül pároljuk, közben szükség esetén pótoljuk a vizet.
Miután megpuhult, 200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőtökös körethez 1/2-1 cm vastag szeletekre vágjuk a hámozott sütőtököt. Mindkét oldalát elősütjük a vajban, meghintjük cukorral, majd felöntjük fehérborral, puhára pároljuk, és lepirítjuk. (A párolás végeztével ne maradjon leve, akkor könnyen pirítható.)

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/kacsacomb-feherboros-sutotokkel

Tömeg 2 kg
Méretek 675 × 295 × 27 mm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5 rekeszes tálaló” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük