Leírás
Téglalap alakú fatál, átlósan kerekített oldalú, 4 rekeszes, oldalsó, átlósan elhelyezett szögletes fülekkel, négy fajta étel felszolgálására megfelelő, de akár étel kompozíció tálalására is alkalmas.
Méret: 512*300 mm
Súly: 1250 gr
Az erdei vadászházak megterített asztalainak ízeit idézi fel bennünk ez a fatál, amelyen megfelelően tálalható bármilyen húsfogás, gazdag zöldségágyon.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Szalonnás meggyel töltött kacsacomb
Hozzávalók:
A pácoláshoz
- 2 közepes db kacsacomb
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sárgabaracklekvár
- 1 kk négyszínű bors
- 3 szál rozmaring
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 dl napraforgó ol
A töltelékhez
- 10 dkg meggy
- 5 dkg bacon
- 0.5 dl pálinka
- 1 csipet szegfűszeg
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A rizslepényhez
- 15 dkg rizs
- 1 dl főzőtejszín
- 2 db tojás
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 db babérlevél
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db póréhagyma
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A pácoláshoz
A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk, és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színesborsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.
Másnap egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet, és hozzáadjuk a pálinkát, és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
Félretesszük kissé hűlni.
A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconös meggyel megtöltjük és hústűvel vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.
Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk, és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.
A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel, és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A villával vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk mindkét felüket szép pirosra.
Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.
Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/szalonnas-meggyel-toltott-kacsacomb
Értékelések
Még nincsenek értékelések.