Leírás
6 db egy rekeszes, lekerekített sarkú téglalap alakú fatál.
Méret: 300*162 mm
Súly: 1900 gr
Barátságos formája, a nagymama vidéki házát idézi, ahol egyszerre több féle finomságot tett elénk az asztalra a nagyi, édeset és sósat egyaránt.
Inspiráció - milyen finomságok tálalására használhatjuk:
Grillezett bárányborda
Hozzávalók:
A réteshez
-
50 dkg aszalt szilva (mag nélküli )
-
8 db réteslap
-
20 dkg dió (darált)
-
10 dkg margarin (olvasztott)
-
8 ek méz
-
2 kk fahéj (őrölt)
A kenéshez és a tetejére
-
1 db tojás
-
100 g tortabevonó (étcsokoládés)
Elkészítés:
Az aszalt szilvát felnegyedeljük.
Egy nedves konyharuhán a réteslapokból 4-4 db-ot egymásra fektetünk.
Vastagon megszórjuk dióval, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvát, meglocsoljuk a vajjal és mézzel, majd megszórjuk a fahéjjal.
Feltekerjük, mint a piskótatésztát. Megkenjük a felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Ha kissé kihűlt, leöntjük a felolvasztotttortabevonóval.
Forrás:
Lehel –
Minőségi anyagbvól készólt, kivalo termék.